Restaurant Traube var en oplevelse - og desværre ikke en af de gode! Vi have ikke tidligere været på Restaurant Traube, men den er velanmeldt og skulle, som navnet indikere, have et godt og interessant vinkort. Vi har tidligere været på deres søster restaurant Paris-Moskau som var rigtig fin Vores forventning var at få en menu på "Jule-råvarer" med et moderne snit...
Og det startede godt. Vi blev seated og fik et glas virkelig god champagne fra en lille (og for os ukendt) producent Alfred Gratien.
 |
Alfred Gratien Blanc de Blanc |
Så kom en lille appetizer fra køkkenet - en rørt laksetartar - den var udemærket og "klassisk".
 |
Lakse-tartar |
Ret hurtigt fulgte så en brødkurv med tre slags godt brød og lidt til at smøre med. Igen udemærket - ikke banebrydende men godt, og hvidløgs-niveauet i aioli'en var lovende.
 |
Aioli, urtekvark, kryddersmør - til 3 slags godt brød |
Og så gik det hele i stå - det gik en time fra vi kom til den første ret kom på bordet. Det skal lige bemærkes at restauranten kun serverede én menu juleaften!
Ind kom en temmelig besynderlig komposition - feldsalat med en lyserød? vinagrette, løg marmelade med ristede løg, en flået cherrytomat og fuglelever(postej) ved stuetemperatur med en gang foldet slatten butterdej på toppen. Meget, meget underligt - den oprindelige brioche var væk og der var hverken foie gras eller parfait i serveringen.
 |
Geflügelleberparfait auf Blätterteig mit Feldsalat |
| - Iced foie gras, corn salad |
|
Vi krydsede fingre for næste servering - en andeconsomme - men det smagte ikke af and, den kunne være lavet på hvad som helst. Ravioli'en med kvæde har sikkert været en god tanke, men i den udførsel vi fik var pointen ikke til at få øje på.
På dette tidspunkt begyndte vi at overveje om kokken havde designet menuen, taget på juleferie og overladt køkkenet til nogle andre.
 |
Entenkraftbrühe mit Quittenravioli - Consomme of duck, quince-ravioli |
|
Og så skal vi ha torsk. På den positive side så var torsken meget præcist tilberedt og bønnerne også, men så på den - en sød lyserød sause der helt sikkert havde set både tomat og sukker - men ikke nødvendigvis hummer - og skum var det heller ikke. Og hvad f.. lavede cherrytomaterne. Ikke at det er det vigtigste, men rent visuelt kunne denne tallerken være serveret på en mainstream restaurant i 80'erne.
 |
Skrei auf Saubohnen und Hummerschaum - Codfish, beans, lobster foam |
Og så den traditionelle gås - den var der ikke så meget at udsætte på. Kun at den manglede salt og peber, og at rødkålen som kunne have bidraget med både struktur og syrlighed, var helt fintsnittet og sød.
 |
Confierte Gänsekeule mit Apfelblaukraut, Maronen und | Kartoffelklössen |
|
|
|
Dessert - igen en sær 80'er agtig komposition - og her var parfait'en sten hård. Det var klart en servering der mest tjente til et godt grin. Det samme gjorde vinanbefalingen. Vi blev anbefalet portvin, og forventede, muligvis temmelig naivt på dette tidspunkt, at se bevis på deres gode vinudvalgt, men det var en tawny fra Sandemann...
 |
Schokoladentarte mit Lebkuchenparfait und Blutorangenterrine |
Konklusion: Vi kommer ikke igen. Der var en medarbejder der havde potientiale, en uge tjener med holdninger som var opmærksom, spørgende og talende. Han skulle se at komme et bedre sted hen!
Heldigvis har Keyser Soze åbent selv juleaften så skuffelsen kunne skylles ned med et par Negronier!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar